Archive

Posts Tagged ‘malaysia’

E-mel PALSU Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar (LHDN)

March 25th, 2011 No comments

Memang sekarang banyak emel yang kita terima dari Maybank, CIMB dan sebagainya meminta kita update maklumat kita dengan me’login’ ke lawan web mereka. Hati-hati kerana emel ini semuanya palsu. Saya pernah post satu topik sebelum ni pasal emel dari maybank (tips mengenali email palsu).. Tapi sebaiknya mark email2 ini sebagai spam dan buang je dalam tong sampah. Buang masa baca emel2 dari bank sebab bank dah umumkan bahawa pihak bank takkan hubungi pelanggan melalui email!

Mungkin sebab tektik penghantar email penipu ni dah tak menjadi, skarang diorang guna LHDN pulak suruh penerima emel login ke website bank(website palsu) untuk menerima bayaran balik cukai terlebih bayar… Jadi, diharap kita dapat berhati-hati dengan emel2 macam ni. Jangan terlalu cepat ambil tindakan sebelum berfikir dahulu.

Sila rujuk sini untuk melihat kenyataan dari pihak LHDN.


My Favourite Cars – Kia Optima K5 vs Hyundai Sonata YF

March 22nd, 2011 1 comment

I’m not going to write a review about both cars, but just wanna share my preference. Both cars are the best car available in the market with new technologies and affordable. It’s very hard for me to choose which car I am going to buy between these 2 cars because i like them both!

Kia Optima K5

Hyundai Sonata YF

More pictures in the gallery…

Read more…

H1N1 : Buku Pandemik Influenza

August 7th, 2009 No comments

Untuk dijadikan panduan untuk mencegah virus H1N1 dari merebak, kita perlu menitikberatkan faktor kebersihan diri. Mungkin ramai yang tidak mengetahui bagaimana virus ini merebak, jadi saya mengambil kesempatan ini untuk berkongsi maklumat dengan anda apakah tanda-tanda jangkitan, bagaimana untuk elakkan jangkitan, langkah yang perlu diambil dan sebagainya yang terdapat di dalam buku panduan ini.

Saya berharap kita semua dapat berkongsi maklumat dengan rakan dan saudara mara untuk mengurangkan risiko jangkitan.

Download PDF : Buku Pandemik Influenza