Archive

Posts Tagged ‘bank’

E-mel PALSU Bayaran Balik Cukai Terlebih Bayar (LHDN)

March 25th, 2011 No comments

Memang sekarang banyak emel yang kita terima dari Maybank, CIMB dan sebagainya meminta kita update maklumat kita dengan me’login’ ke lawan web mereka. Hati-hati kerana emel ini semuanya palsu. Saya pernah post satu topik sebelum ni pasal emel dari maybank (tips mengenali email palsu).. Tapi sebaiknya mark email2 ini sebagai spam dan buang je dalam tong sampah. Buang masa baca emel2 dari bank sebab bank dah umumkan bahawa pihak bank takkan hubungi pelanggan melalui email!

Mungkin sebab tektik penghantar email penipu ni dah tak menjadi, skarang diorang guna LHDN pulak suruh penerima emel login ke website bank(website palsu) untuk menerima bayaran balik cukai terlebih bayar… Jadi, diharap kita dapat berhati-hati dengan emel2 macam ni. Jangan terlalu cepat ambil tindakan sebelum berfikir dahulu.

Sila rujuk sini untuk melihat kenyataan dari pihak LHDN.


Beware of emails from banks!

July 6th, 2009 No comments

maybankToday I received an email from Maybank… again… It is a FAKE Maybank email. I received similar emails before from CIMB(fake) and Maybank(also fake)… How do I know it is a fake emails? I am writing this tips not to show off or to tell that I know everything, but I believe someone may be a victim of these fake emails. Here are some tips to identify these fake emails…   Read more…

Eye sight problem?

July 4th, 2009 No comments

Funny TVC video clip from Thailand …. Read more…

Categories: Funny Tags: , , , , ,